Hírlevél feliratkozás
Név:
E-mail:
 
Két fő szponzorunk

MOL MagyarországMagyar Villamos Művek Zrt.
 
További támogatónk

Nemzeti Kulturális Alap
 
Webkamera


Élő kép
Restaurálás
Újabb eredmények a restaurálásban!
 
A Magyar Olajipari Múzeum és a keszthelyi Compactor Bt. 2008 tavasza óta tartó együttműködésének eredményeként 120 db kivételével sikerült restaurálni Dr. Papp Simon 1300 darabos térképkollekcióját.
A restaurálást Lehmann Ágnes és Gönczi Péter végzi, utóbbi nevéhez több nagy jelentőségű könyv restaurálása fűződik. Többek között a göttingeni egyetem könyvtárában található Gutenberg- Biblia, és a prágai Vencel Kódex.
A Magyar Olajipari Múzeum köszönetet mond a Nemzeti Kulturális Alapnak valamint mindazoknak a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak, akik anyagi támogatást nyújtottak „Irat-térkép” restaurálási programunkhoz, hogy restauráltathassuk Dr. Papp Simon akadémikus 1300 darabos térképgyűjteményét.
Kérjük továbbra is támogassák értékmegőrző munkánkat, hogy megóvhassuk a magyar olajipar történeti emlékeit.
Cseh Valentin
muzeológus
Magyar Olajipari Múzeum
 
 
Képek a restaurált térképekből:
 

 

 

 

 

 

 
 
Képek a restaurálársa váró térképekből:
 

 

 

Képek a térképrestaurálásról

 


„Irat-térkép” restaurálási program–MOIM Archívum

A Magyar Olajipari Múzeum köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik eddig támogatták az "Irat-térkép" restaurálási programot!

Köszönetünket szeretnénk kifejezni a MOL Csoportnak a Nemzeti Kulturális Alapnak és a Magyar Bányászati és Földtani Hivatalnak, továbbá köszönjük Alliquander Péter (Act-International Kft.), András Gyula (Technoszer Kft.), Csiha Gyula és Csiha Gyuláné adományát mellyel hozzájárultak térképeink restaurálásához.

 

Oldaltérkép|   Impresszum|   Adatvédelem
Ajánlja ismerősének!   |   Nyomtatóbarát